Monday, 21 November 2016

Poto Pre-Wedding Cuma 300 Ribuan ?!!!


Horeee, akhirnye gue udeh menjalani sesi poto pre-wedding! Yang bikin gue seneng, gue bisa poto pre-wedding dengan modal hanya Rp 500.000 termasuk dengan make up ketje. Hihihi.

GIMANE BISA MPOK PINAAAA??? HAREEE GENEEE???

Yup, bisa aje sih. Kalo kite selalu nanye-nanye ke temen yang biasa ngurusin nikahan, mau cari-cari promo di internet, segala hal yang murah meriah bisa didapetin.

Berhubung gue kawin dengan budget terbatas, otomatis gue kudu pinter-pinter ngebagi duit buat urusan kawinan. Termasuk untuk budget poto pre-wedding. Awalnye gue cuman kasi budget Rp 2.000.000 terus gue pikir-pikir, ape bisa yak gue pre-wedding dengan budget segitu? Udeh gitu di lain hari, duit budget pre-wedding kudu dipangkas bakal nutupin ini dan itu. Huhuhu pusing. Akhirnye gue nanye-nanye ke @rcfeby yang pernah ngurusin nikahan kakak-kakaknye. Dan... jeng-jeng!

Sobat gue ntu nyaranin gue donlot aplikasi Groupon terus nyari-nyari promo pre-wedding. Tapi pas gue liat-liat sih, di aplikasi kayak Lakupon juge ada tuh, kalian pilih dah tuh mau donlot yang mane. Lalu gue pun donlot si Groupon, gue cari paket-paket pre-wedding murah... wah lumayan juge tuh banyak promo pre-wedding di bawah sejutaan. Cuman ya kudu diliat ntu promo berlaku sampe kapan, kite bakal dapet fasilitas ape aje, terus apakah hasil poto yang ditawarin sesuai dengan yang kite mau. Oiye satu lagi, lokasi poto preweddingnye kalo bisa yang deket-deket rumah, kalo kejauhan ntar kena macet, mood jelek, terus pas pepotoan malah aura kite kagak enak diliat.

Pas gue nyari promo pre-wedding tuh aplikasi, gue nemu salah satu studio di Cengkareng. Yup, gue pilih studio karena gue males panas-panasan. Ntar make up gue jadi kurang cucok, lageeee. Nah, gue pilih aje tuh @herophotography_jakarta berhubung lokasinye kagak begitu jauh dan gue rasa hasil poto-potonye keren untuk budget terbatas. 

Yang gue seneng, paket promo buat poto pre-wedding gue ntu cuman Rp 350.000 doang, murah banget! Cuman sebenernye ntu paket bukan paket pre-wedding, namun paket couple. Kalo paket pre-wedding biasanye pake gaun penganten dan harganye bedaaaa. Berhubung gue kagak mau ribet pake gaun penganten plus kagak ada waktu buat cari sewaan baju, jadi gue rasa kagak nape dah gue pilih paket couple. Gue dan si Yangski bisa pepotoan pake baju casual tapi tetep ketje.

Dengan paket yang gue ambil ntu, selama satu jam kite bisa pepotoan dengan 3 background yang dikasi, yakni item, abu-abu, dan putih. Kite juge cuman dikasi 10 poto 4R yang baru bisa diambil 3 minggu setelahnye. Tapi kagak usah khawatir, sehari setelah pepotoan kite bakal dikasi 10 softcopy potonye lewat e-mail, jadi bisa langsung diedit sendiri dan dicetak atau diperbanyak bakal hiasan photo booth di acara resepsi. Untuk wardrobe kudu bawa sendiri. Make up? Bisa sendiri atau di-make-up-in ame tim mereka, dengan tambahan harga Rp 150.000. Nih hasil make up gue:

Tampak Hi-Res dendongan eike
Untuk properti yang disediain lumayan banyak, kite bisa pilih. Ada topi koboy, topi SWAG, balon-balon, boneka gede, boneka kecil, bangku, dll. Berikut adalah poto-poto pre-wedding gue dan si Yangski:

A photo posted by Irvina Lioni Yuniasari (@irvinalioni) on


A photo posted by Irvina Lioni Yuniasari (@irvinalioni) on

A photo posted by Irvina Lioni Yuniasari (@irvinalioni) on

Sebenernye sih kagak cukup 1 jam buat pemotretan ini, huhuhu. Jadi kurang mengeksplor gaya, hahahaha. Cuman pas liat hasilnye sih, gue rasa kagak jelek-jelek amat hihi. Kagak sia-sia gue sering swafoto ame si Jokowi KW Super ini wkwkwk.

A photo posted by Irvina Lioni Yuniasari (@irvinalioni) on

A photo posted by Irvina Lioni Yuniasari (@irvinalioni) on

A photo posted by Irvina Lioni Yuniasari (@irvinalioni) on

Yang bikin gue seneng, selama pemotretan, si potograper bakal selalu nyetelin musik kekinian pake speaker gede, jadi mood para modelnye selalu bagus. Gue jadi keinget dulu pas jadi brand ambassador salah satu brand gede (dulu bareng Bang Benakribo), kite kudu melakukan pemotretan dari pagi sampe malem, dan ntu bikin kite cepet bad mood, huhuhu. Kagak dikasi musik sih di studionye.

Nah, ntu diye laporan poto pre-wedding gue beserta inpo yang mungkin bermanfaat untuk para calon manten. Cuss lah pade donlot aplikasi berguna demi keselamatan dompet kite semua wkwk. Btw ntu poto belom semuanye gue share di mari, yak. Nanti gue pajang di Instagram @irvinalioni.

Btw.. jangan bosen-bosen yeee ngeliat tulisan tentang kawin dari gue HAHAHAHA. Untuk laporan malem pertama nyusul yak wkwkwk. Dua minggu lagi nih!

11 comments:

  1. YANG KAYA GINI GW BUTUHIN HAHAHAHAHA thanks infonya Pin.... ditunggu postingan selanjutnya :*

    ReplyDelete
  2. Yang backround putih pak Jokowi gendong boneka. Aku suka pose yang ituuuuuuuu.

    ReplyDelete
  3. Asik bisa lah ya foto sekarang tapi nikahnya 2 tahun lagi?
    biar gak kehabisan promo gitu (?)
    hahaha

    Pak jokowinya unyu ka pin.

    ReplyDelete
  4. Hasil foto pre-wednya keren gituuu
    Jadi pengen...
    (Asal ada pasangannya T.T)

    ReplyDelete
  5. perlu dicoba dan dianalisa bareng pasangan nih pin :D

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah dapet reperensi, tinggal cari calonnya aje

    ReplyDelete

Gih kasi komen. Asal jangan nyebelin, berbau SARA dan porno ye. Yang SPAMMING bakal gue HAPUS.

Makasi temen-temen. HAPPY BLOGGING! :*